Vložil: | Danysek |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Balatonský guláš:
600 g svíčkové
| 2 velké cibule
| 300 g syrových brambor
| sůl
| 2-3 zelené papriky
| 2-3 rajčat
| 40 g sádla
| 1 stroužek šesneku
| 1/2 lžičky sladké papriky
| na špičku nože kmín
Postup přípravy receptu Balatonský guláš:
Na sádle osmahneme jemně pokrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na malé kostky, osolíme a dusíme ve vlastní šťávě asi půl hodiny. Pak přilijeme trochu vody, přidáme brambory pokrájené na kostky, utřený česnek a dokořeníme kmínem a sladkou paprikou. Nakonec přidáme čerstvou papriku pokrájenou na proužky a čerstvá oloupaná rajčata pokrájená na kolečka. Přilijeme trochu vody a vše společně dusíme, až brambory změknou. Milovníci ostřejších jídel mohou přidat špetku mleté pálivé papriky nebo feferonku.
Fotky receptu Balatonský guláš:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!