500 g mletého masa
| olej
| 2 vejce
| olej
| masox
| 4 papriky zelené
| 2 cibule
| 100 g slaniny
| 3 str. česneku
| sůl
| hrst strouhanky
| koření na mletá masa
Postup přípravy receptu Balkánský ježek:
Připravíme si 4 zelené nebo červené papriky, které rozpůlíme a zbavíme jádřinců.
K mletému masu přidáme vejce a hrst strouhanky. Okořeníme např. směsí pro mletá masa nebo si zvolíme jiná koření podle vlastního výběru. Přidáme prolisovaný česnek a dobře propracujeme. Namočenou rukou pak hmotu vkládáme do paprik a napícháme do ní na nudličky nakrájenou slaninu tak, aby vždy nejméně 1/2 cm vyčnívala.
Do vymaštěného pekáčku vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a přidáme i pokrájené zbytky paprik - kloboučky a další odřezky. Vše podlijeme vývarem z masoxu a dáme péct do trouby. Podle potřeby přeléváme vypečenou šťávou, kterou na závěr mírně zahustíme.
Balkánského ježka podáváme s bramborem či bramborovou kaší.
Fotky receptu Balkánský ježek:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!