Postup přípravy receptu Banánovo-kuřecí karbanátky :
1. Povařte nakrájené brambory v pánvi zhruba 10 minut nebo dokud se neprovaří. Slijte vodu a rozmačkejte je na kaši. Vmíchejte kuře.
2. Rozmačkejte banán a přidejte do brambor s moukou, citronovou šťávou, cibulí a polovinou nasekané šalvěje. Osolte, opepřete a promíchejte vše dohromady.
3. Rozdělte směs na 8 stejných dílů. Vytvarujte každý díl v malý karbanátek.
4. Rozehřejte máslo a olej na pánvi. Vložte do ní tyto karbanátky a smažte 12-15 minut nebo dokud nejsou dozlatova opečené a hotové i uvnitř. Při smažení je jednou obraťte. Sundejte je z pánve a uchovejte v teple.
5. Do pánve nyný vmíchejte smetanu a vývar s druhou polovinou nasekané šalvěje. Povařte na mírném plameni 2-3 minuty.
6. Karbanátky naaranžujte na servírovací talíř, ozdobte lístky šalvěje a podávajete se smetanovou omáčkou.
Fotky receptu Banánovo-kuřecí karbanátky :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!