Postup přípravy receptu Barevná medúzka po česku:
Plátky masa hodně naklepeme do většího plátu, posolíme a opepříme z obou stran, z jedné namažeme plnotučnou (či jinou pikantnější) hořčicí. Na střed položíme plátek salámu (ale není nutné). Rajské jablíčko rozpůlíme, dužinu z obou půlek vydlabeme, zasadíme vajíčko a druhou prázdnou půlkou rajčete přikryjeme (nevadí, že nezakryjeme celé vejce). Položíme na maso (salám). Plátek vezmeme zespodu, přehneme až přes vajíčko s rajčetem (utvoříme jakýsi měšec či kouli) a nahoře zavážeme.
Na tuku zesklovatíme cibuli, přidáme mletou papriku a masové medúzky po všech stranách opečeme. Podlijeme teplou vodou, přidáme 1/2-1 kostku masoxu, můžeme vmíchat i 1/2 až 1 lžičku hořčice, a dusíme v papiňáku zhruba 50 minut. Měkké vyjmeme, dáme na teplé místo a dohotovíme omáčku - zahustíme, dochutíme a přelijeme přes síto.
Z medúzek odstraníme nit a svrchu je krájíme na 4 čtvrtky (máme-li opravdu ostrý nůž, může být dílků i více, až jako třeba u pomeranče), ale tak, že je dole nedořízneme, aby je spodek držel pohromadě. Takto nakrojené měšce masa se rozevřou a jsou i hezky barevné.