Postup přípravy receptu Barevná selská pánev:
Brambory oloupeme, umyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na větší kostičky asi 2 cm veliké. Slaninu nadrobno nakrájíme a zprudka osmahneme na pánvi. Potom slaninu vyjmeme, do vypeku přidáme olej a na něm osmahneme brambory ze všech stran dozlatova. Papriky očistíme, zbavíme semínek a nakrájíme na tenké proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Před dosmažením brambor přidáme zeleninu a společně orestujeme. Vejce rozšleháme v mléce, osolíme, opepříme a vlijeme na opečené brambory. Přidáme opečenou slaninu, opepříme. Bez míchání necháme srazit vejce, potom omeletu obrátíme a opečeme z druhé strany. Podáváme ozdobené petrželkou a jemně nasekanou pažitkou.