Postup přípravy receptu Houbový guláš se špenátovými nočky:
Houby očistíme a nahrubo rozkrájíme. Cibuli naopak nasekáme velice jemně a začneme ji smažit na rozpáleném oleji. Přidáme rozkrájenou papriku, potom rajče a nakonec vše posypeme mletou paprikou. Zalijeme troškou vody, a potom takto připravený gulášový základ osolíme.
Na gulášový základ vsypeme nejprve lišky, po chvíli také žampióny a hlívu ústřičnou. Až začnou dušené houby pouštět šťávu, můžeme přidat i hříbky. Posypeme nadrobno nasekanou petrželkou a vše krátce povaříme.
Z mouky, vajíček, trošky soli a vody si umícháme těsto na nočky. Potom z něho škubeme malé kousíčky, které hned vhazujeme do horké slané vody a vaříme.
Na pánvi si rozpustíme kousek másla, na kterém důkladně podusíme špenát. Dušený špenát osolíme a ihned jej promícháme s přecezenými a okapanými nočky. Tak nám vznikne chutná příloha k houbovému guláši.