Postup přípravy receptu Barevné houbovo-tvarohové lasagne:
Rozkrojit papriky na 1/4 a položit je očistěné na plech slupkou nahoru. Ogrilovat je tak dlouho, až slupka zčerná a dostane puchýře. Vložit je do plastického, nebo papírového sáčku a nechat je zapařit po 5 minut. Slupku sloupnout.
Nechat zchladnout troubu na 180 - 200°C. Smíchat vejce s tvarohem. Rozehřát na pánvi polovinu oleje a usmažit na něm houby do měkka. Osolit, opepřit a vyjmout je z pánve.
Na stejné pánvi rozehřát druhou polovinu oleje a osmažit na něm cukety do hněda. Osolit opepřít a vyjmout je z pánve.
Rozetřít 1/3 rajské omáčky na dno hranatého pekáčku (asi 2 litrového). Na ni položit lasagne a nahoru rozdělit 1/3 paprik, hub, cuket, rokety a bazalky. Potom přikrýt další lasagne, potřít rajskou a pokračovat s vrstvením. Nahoře musí být lasagne a na ni rozetřít tvarohovou směs a tu posypat sýrem.
Péct nepřikryté v předem vyhřáté troubě asi 35 minut, až se vše dobře prohřeje. Před podáváním nechat 15 minut stát.
Lasagne nakrájet na čtvercové porce a podávat je teplé.