Postup přípravy receptu Barevné houskové knedlíky:
Do mísy nalijeme vlažnou vodu, rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru a dáme na teplé místo stát asi na 15 minut, aby se nám udělal kvásek. Pak vmícháme sůl, rozklepnuté vejce a postupně přidáváme hrubou mouku a vypracováváme těsto tak dlouho, dokud se nám nepřestane lepit na mísu. Nakrájenou housku osmažíme na rozpuštěném másle, smícháme s nadrobno nasekanou petrželkou, na malé nudličky nakrájenou červenou paprikou, zamícháme a zapracujeme ještě do těsta. Těsto na pomoučeném válu rozdělíme na 4 díly, vytvarujeme do tvaru šišek, zakryjeme utěrkou a necháme 20 minut ještě kynout. Knedlíky dáme vařit do vroucí osolené vody a na mírném plameni vaříme asi 20 minut. Během vaření knedlíky obracíme, aby se uvařily stejnoměrně. Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou a ještě horké je nakrájíme nití na plátky.