Použité suroviny receptu Barevné makaronetky se žampiony:
200 g žampionů
| 1 lžíce oleje
| svazek lahůdkových cibulek
| 1/2 svazku tymiánu
| sůl a pepř
| 400 g barevných makaronetek
| parmazán
Postup přípravy receptu Barevné makaronetky se žampiony:
1. Žampiony očistíme a otřeme vlhkou utěrkou. Podle velikostí je rozpůlíme nebo rozčtvrtíme a opečeme na rozehřátém oleji. Tymián opereme, osušíme, odrhneme lístky a přidáme k žampionům.
2. Lahůdkové cibulky omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Vmícháme do žampionů a krátce osmahneme. Osolíme a opepříme.
3. Makaronetky uvaříme v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu. Scedíme a necháme okapat. Promícháme se žampiony a rozdělíme na předehřáté talíře. Před podáváním můžeme posypat strouhaným parmazánem a trochou čerstvého tymiánu. Pokrm doplníme listovým salátem.
Žampiony můžeme ochutit 1 lžičkou balzámového octa.
Fotky receptu Barevné makaronetky se žampiony:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!