2 bal. mražených fazolových lusků
| 1 cibule větší
| 1 konzerva rajčatového protlaku
| 2 krajíce drceného chleba
| oregano
| 100 g angl. slaniny
| 2 str. česneku
| olej
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Baskické fazolky:
Na (olivovém) oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a na proužky pokrájenou slaninu (slanina není nutná) a přidáme mražené zelené fazolkové lusky. Zalijeme trochou horké vody, osolíme a necháme dusit. Fazolky nesmí dušením úplně ztratit barvu. Chvíli před změknutím přidáme protlak (nemusíme šetřit), česnek a koření. Ideální hustoty pokrmu dosáhneme přidáním chlebové strouhanky. Ta jídlu dodá navinulost a pikantnost.
Fazolky by měly spíš křupat, než se rozpadat. Ideální konzistence jídla se podobá omáčce. Příloha -
ve slupce vařené opečené brambory nebo brambory pečené v troubě.
Fotky receptu Baskické fazolky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!