Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 15 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Basquaise frittata:
4 vejce dobře našlahaná
| 2 střední brambory na jemné plátky nakrájené
| olivový olej na smažení
| 1 paprika, nejlépe červená, na tenké proužky nakrájená
| 1/2 malé cibule na plátky nakrájené, nejlépe španělské
| 1 chorizo, nebo jiná, ostrá klobáska, nakrájená na 12mm plátky
| 1 - 2 zralá rajčata, nakrájená na plátky
| posekaná petrželka
| ocet
| olivový olej
Postup přípravy receptu Basquaise frittata:
Osmažit brambory, papriku a cibuli do měkka a trochu křupava. Přidat klobásku a vejce. Jemně promíchat na středním ohni. Když je omeleta málem ztuhlá, přeložit ji na půl a smažit další 2 min. Obrátit omeletu a smažit na druhé sraně také po 2 min. Přendat na talíř a obložit na plátky nakrájeným rajčetem posypaným petrželkou a pokapaným olejem a octem. Doporučená příloha: Bageta, nebo jiné křupavé pečivo.
Fotky receptu Basquaise frittata:
Fotky vložil: cudovluc