Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Bau xau z Vietnamu:
60 dkg malých cuket
| 1/2 lžičky soli
| 10 dkg syrových krevet
| 120 dkg libového vepřového
| 8-10 lžic lístků koriandru
| 1 cibule
| stroužek česneku
| jarní cibulka
| 2 lžíce oleje ze soji
| 2 lžíce rybí orientální omáčky
| pepř
Postup přípravy receptu Bau xau z Vietnamu:
Odkrojit konce cuket a nakrájet je podélce na čtvrtky. Odkrojit z velké části semena. Nakrajet z cuket tyčky asi 6 cm dlouhé, 12 mm široké a 7 mm tlusté. Vložit tyčky do osolené vody na 30 min. Opláchnout tyčky pod studenou vodou a dobře je osušit.
Oloupat krevety a odstranit jejich černou žílu. Rozkrojit je napůl podélce (jsou-li malé, nechat je celé). Nakrájet maso na tyčky stejné velikosti jako cuketu.
Nahrubo posekat koriander a najemno cibuli a česnek. Nakrájet jarní cikulku po celé délce na kolečka včetně zelené části.
Nalít olej do Woku, nebo pánve a rozpálit ho na vysokou teplotu. Vložit dovnitř cibuli s česnekem a smažit 1 minutu. Potom přidat krevety, vepřové a vše za stálého míchání smažit další 2 minuty. Přidat cukety a ochutit pepřem a rybí omáčkou. Smažit dále za stálého míchání další 3 minuty. Nakonec přidat cibulky a koriandr. Na chvíli osmažit a podávat horké.
Fotky receptu Bau xau z Vietnamu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!