Použité suroviny receptu Bavorská pečeně na černém pivu:
1,5 kg vykostěné vepřové krkovice
| 250 g kostí z krkovice
| dle chuti: sůl a pepř
| dle chuti: kmín
| 2 stroužky česneku
| 2 cibule
| kousek celeru
| 1 pórek
| 1/2 l černého piva
| 1/2 l masového vývaru
| dle potřeby: přepuštěné máslo na pečení
Postup přípravy receptu Bavorská pečeně na černém pivu:
Maso a kosti osolíme, opepříme a okmínujeme. Na pánvi rozpustíme přepuštěné máslo a osmahneme maso i kosti ze všech stran. Opečené maso i kosti přendáme do pekáče a obložíme na kousky nakrájenou zeleninou a na plátky nakrájenou cibulí a česnekem. Do výpeku přilijeme vývar, odvaříme a seškrábeme přípečky a přelijeme tím maso v pekáči. Pečeme při 250°C asi 1,5 - 2 hodiny a podléváme černým pivem. Po upečení maso vyjmeme, zeleninu vyjmeme a vyhodíme, šťávu dochutíme a zahustíme bramborovým škrobem nebo moukou.
Fotky receptu Bavorská pečeně na černém pivu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!