Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.11. 2024
Dnes má svátek Emílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bavorské flíčky se zelím

fotka Bavorské flíčky se zelím
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  +-________
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Bavorské flíčky se zelím:

Flíčky:  | 150 g celozrnné pšeničné mouky  | dle chuti: sůl  | 1 vejce  | 3 žloutky  | 1 lžíce rostlinného oleje  | Zelí:  | 1 kg bílého zelí  | 1 oloupané jablko bez jádřince na kostky nakrájené  | 2 lžičky jablečného octa  | 1 velká cibule  | 2-3 stroužky česneku  | trocha mouky  | 1 svazek zelené petrželky  | 200 g másla  | 1/8 l kuřecího, nebo zeleninového vývaru  | 1/2 lžíce kmínu  | 4 bobulky jalovce  | 4 celé pepře (pepř, cukr a sůl dle chuti)  | 1 bobkový list , svázané v mušelínovém balíčku

Postup přípravy receptu Bavorské flíčky se zelím:

Z mouky, trochy soli, vejce, žloutků a oleje zaděláme na těsto. přendáme ho na vál a vypracujeme ho v hladké, vláčné těsto. Je-li nutné. pžidáme trochu kapek vlažné vody. Vrátíme tšsto do mísy, přikryjeme ho a necháme odpočinout.
Očistíme hlávku zelí a nakrájíme ho na nudličky. Oloupeme cibuli a česneky a nakrájíme nadrobno. Omytou, osušenou petrželku posekáme.
Těsto přendáme na vál a vyválíme z něj plecku asi 3mm silnou a nakrájíme na čtverečky, asi 2x2cm. Necháme je zaschnout.
Na rozehřátém másle necháme zesklovatět cibuli a česnek, zaprášíme moukou a trochu osmažíme. Potom přidáme zelí, jablko, ocet, polovinu petrželky, kmín, cukr, balíček s kořením a podlijeme vývarem. Vaříme nepřikryté po 2 min. Přikryjeme a za občasného míchání podusíme na mírném ohni asi 7-8 min., až je zelí měkké. Vyjmeme balíček s kořením a zelí dochutíme solí, pepřem, cukrem nebo octem podle chuti.
Ve velkém hrnci přivedeme vodu do varu, osolíme ji a vložíme dovnitř flíčky, zamícháme je, aby se nepřilepily ke dnu a vaříme asi 1 min., nebo až jsou uvařené. Flíčky zcedíme, necháme je okapat.
Smícháme flíčky se zelím, posypeme zbytkem petrželky a ihned podáváme.


Fotky receptu Bavorské flíčky se zelím:

Bavorské flíčky se zelím
Bavorské flíčky se zelím
Bavorské flíčky se zelím
Bavorské flíčky se zelím
Fotky vložil: vilka,Nandiči 
Hodnocení receptu Bavorské flíčky se zelím
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles