Vložil: | Gitulka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Bavorské papriky:
1/2 kuřete na polévku
| 1 svazeček zeleniny do polévky,
| špetka soli
| špetka pepře
| kousek bobkového listu
| 1 stonek tymiánu
| 4 velké červené papriky
| 4 lžíce šlehačky
| zdobení:
| 2 rajčata,
| několik listů salátu
Postup přípravy receptu Bavorské papriky:
Kuře s očištěnou zeleninou, solí, kořením, zalijeme vodou a necháme asi 2 hodiny vařit. Vývar přecedíme a postavíme přes noc do lednice. Vývar zbavíme tuku, jestli celý neželíroval, necháme vyvařit ještě trochu tekutiny.
Omyté papriky grilujeme v horké troubě, až slupka začne praskat. Ihned vložíme do prázdného hrnce uzavřeme a necháme vychladnout. Stáhneme slupku z paprik a papriky nakrájíme na kousky. Ohřejeme trochu kuřecího želé a dno rovné mísy pokryjeme na půl prstu a necháme v lednici želírovat.
Kousky papriky pokryjeme těsně vývarem, na mírném ohni vaříme doměkka a s vývarem rozmixujeme. Případně přidáme několik lístků v teple namočené želatiny. Vychladlou kaši se solí ochutíme a smícháme se šlehačkou (tuhou).
Protlak nalijeme na ztuhlé želé do mísy a necháme vychladnout. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Paprikový protlak vyklopíme na talíř a obložíme kostičkami rajčat a listy salátu.
Fotky receptu Bavorské papriky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!