Do 6 lžic oleje dáme 1 lžíci směsi koření "Bavorská pečeně" a 1,5 lžičky soli. Olej s kořením přivedeme až k varu a necháme zchladnout. Tímto způsobem koření rozvine svoji chuť.
Vykostěné uzené koleno ořežeme o nejtučnější kousky a nakrájíme na kostky asi 3x3 cm. Takto připravíme i bůček. Nakrájené maso dobře promícháme s kořeněným olejem. Směs je vhodné nechat proležet do druhého dne.
Pak maso vyklopíme do pekáčku a zalijeme vodou až je skoro potopené. Pečeme při teplotě 220 °C asi 1,5 hodiny (voda v pekáčku se téměř vypeče). Maso během pečení promícháváme, aby bylo ze všech stran pěkně opečené.
Nejvhodnější přílohou je zelí s knedlíkem, ale chutné jsou i brambory nebo bramborová kaše.
Fotky receptu Bavorské výpečky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!