1 vanilkový lusk
| 500 ml mléka
| 6 plátků bílé želatiny
| 4 žloutky
| 120 g cukru
| 400 ml šlehačky
| plátky citronu na ozdobení
Postup přípravy receptu Bavorský krém:
Z vanilkového lusku vyškrábeme dřeň. Lusk i dřeň dáme do mléka, mléko povaříme a necháme vychladnout. Poté vanilku vyjmeme. Želatinu namočíme a necháme změknout.
V horké vodní lázni ušleháme do krému žloutky s cukrem, přičemž stále přiléváme mléko. Když začne krém houstnout, vmícháme změklou, vymačkanou želatinu. Mísu s hmotou necháme chladit.
Jakmile krém začne želírovat, ušleháme jej dotuha a jemně promícháme. Krém naplníme do formiček a dáme asi na 4 hodiny do lednice.
Špičatým nožem oddělíme hmotu od okrajů formy a formičky na chvíli ponoříme do horké vody. Bábovičky vyklopíme a ozdobíme citronem.
Fotky receptu Bavorský krém:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!