200 g brambor, i vařených
| 6 vajec
| hrst čerstvých bazalkových lístků
| 50 g másla + 1 lžíce olivového oleje
| sůl a pepř na dochucení
| 100 g strouhaného sýra na posypání
Postup přípravy receptu Bazalková fritata:
1. Brambory nakrájejte na tenké plátky (dobře to jde na plátkovači, který bývá na užší straně kónického struhadla). Vejce v misce lehce rozšlehejte s trochou soli a pepře. Vmíchejte lístky bazalky.
2. Ve větší silnostěnné nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo s olejem a opečte na nich plátky brambor. Pokud máte syrové, opékejte je na nižším plameni celkem asi osm minut, aby se pořádně propekly. U vařených stačí kratší doba.
3. Jakmile jsou brambory opečené, stejnoměrně je přelijte rozšlehanými vejci a na mírnějším plameni nechte ztuhnout (mělo by stačit asi pět minut). Pánev můžete i přikrýt, omeleta pak bude kypřejší. Před koncem posypte fritatu strouhaným sýrem, aby se teplem trochu roztavil. Podávejte ihned, nakrájené na řezy.
Fotky receptu Bazalková fritata:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!