Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.12. 2025
Dnes má svátek Ester
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bažant dušený v žampiónech

fotka Bažant dušený v žampiónech
Vložil:
Porcí:7
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 12

Použité suroviny receptu Bažant dušený v žampiónech:

3 bažanti  | 100 g uzené slaniny  | 50 g másla  | 50 g sádla  | 10-20 g hladké mouky  | 200 g žampiónů  | 200 g cibule  |  vývar nebo voda

Postup přípravy receptu Bažant dušený v žampiónech:

Očištěné, umyté a osušené (samozřejmě oškubané) bažanty protáhneme slaninou a dusíme na drobně nakrájené cibulce. Během dušení poléváme vlastní šťávou, kterou podle potřeby ještě doplníme vývarem nebo vodou. Když jsou bažanti téměř udušení, přidáme na malé plátky nakrájené žampióny a vše dusíme do měkka. Udušené bažanty vyndáme ze šťávy, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, přidáme máslo, osmažíme do hněda, zalijeme vlažnou vodou, velmi dobře rozmícháme a vaříme tak dlouho, až se začne šťáva oddělovat od tuku. Hotovou již necedíme. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory, rýže, bramborové krokety a vždy je výborná brusinka.



Fotky receptu Bažant dušený v žampiónech:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Bažant dušený v žampiónech
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !