1 očištěný bažant
| 5 větších jablek
| dle potřeby máslo
| 100 g anglické slaniny
| 1 bramboru
| několik kuliček pepře
| jalovce a nového koření, sůl
Postup přípravy receptu Bažant labužník:
Bažanta položte do pekáče a do něj dejte očištěnou celou bramboru - ta vytáhne při pečení pachuť z dutiny bažanta a po dopečení ji vyhodíte. Bažanta prošpikujte slaninou, obložte jej oloupanými a nakrájenými jablky, posypte vločkami másla a kuličkami koření, osolte. Dejte péct při střední teplotě a nezapomeňte bažanta během pečení občas polít máslem. Je třeba jej dostatečně mastit. Pečte zhruba 1 hodinu doměkka a podávejte s vařenými brambory.
Fotky receptu Bažant labužník:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!