Postup přípravy receptu Bažant na hroznovém víně s ořechy:
Ořechová jádra spaříme a oloupáme.
Očištěného bažanta osolíme, dáme do hlubšího hrnce na rozehřáté máslo a opečeme. Pak přidáme ořechová jádra pokrájená na poloviny a šťávu z 500 g prolisovaných hroznů. Přilijeme smetanu, brandy, přidáme máslo a sůl. Přikryjeme pokličkou a dusíme půl hodiny.
Cukr dáme na malou pánev, zalijeme jej nepatrně vodou, aby zvlhl, a necháme vařit na mírném plameni. Jakmile zezlátne a začne vonět, přilijeme lžíci vody, krátce povaříme a karamel přilijeme do hrnce s bažantem. Znovu přikryjeme pokličkou a bažanta udusíme doměkka.
Pak jej vyjmeme a dáme do trouby ogrilovat, aby získal pěknou barvu.
Na předehřáté míse obložíme hotového bažanta bobulemi omytého vína. Omáčku ještě trochu povaíme, procedíme a nalijeme na bažanta.