1 ks bažant
| 100 g slaniny
| 100 g másla
| sůl
| cibule /větší/
| tymián
| 1/2 l červeného vína
| pepř
| 4 ks žampióny
| 30 g másla
| 20 g mouky
| 1 lžíce koňaku
Postup přípravy receptu Bažant na víně:
Bažanta rozporcujeme a díly protáhneme slaninou. V takovém hrnci rozpustíme máslo a slaninu, přidáme nakrájenou cibuli. Necháme zpěnit. Na to vložíme porce bažanta, přidáme tymián, žampióny a zalijeme vínem. Vaříme asi 20-30 min. Měkké porce vyjmeme a šťávu zahustíme moukou, necháme přejít varem a přidáme koňak. Porce bažanta vložíme zpět do omáčky.
Fotky receptu Bažant na víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!