1 bažant
| trochu slanina
| sůl
| 1 lžíce másla
| 100 g rozinek
| 100 ml brandy
| 1 lžíce cukru
| 100 ml kysané smetany
| 200 ml tmavého piva
| 2 lžíce vlašských ořechů
Postup přípravy receptu Bažant po staročesku:
Bažanta očistíme, osolíme a protkneme slaninou. Vložíme ho na rozpuštěné máslo do pekáče a pečeme za občasného podlévání asi 30 minut. Pak přidáme nadrobno nakrájené ořechy, propláchnuté rozinky, brandy, smetanu a pečeme v troubě pod pokličkou dalších 30 minut. Mezitím z cukru připravíme karamel, který zředíme pivem. Tímto bažanta podléváme dokud zcela nezměkne.
Fotky receptu Bažant po staročesku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!