1 bažant
| 100 g slaniny
| 1 cibule
| 50 g tuku
| sůl
| 1 dl červeného vína
| mletý pepř
| 250 g jader vlašských ořechů
| šťáva ze dvou pomerančů
Postup přípravy receptu Bažant s ořechy :
Bažanta prošpikujeme slaninou - prsa i stehna. Potom osolíme a opepříme. V pekáči rozpálíme tuk, přidáme jemně pokrájenou cibuli a na kostičky pokrájenou zbylou slaninu. Napěníme a přidáme bažanta. Podlijeme trochou vína a pečeme dozlatova. Přidáme nasekané ořechy, pomerančovou šťávu a trochu vývaru z drůbků. Bažanta dopečeme do měkka. Při pečení přeléváme bažanta vlastní šťávou. Upečeného bažanta naporcujeme a podáváme s hranolky.
Fotky receptu Bažant s ořechy :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!