2 bažanti
| 100 g slaniny vcelku
| 200 ml červeného vína
| z 1 pomeranče šťáva a kůra
| 250 g vlašských ořechů
| 1 pomeranč
| mletý černý pepř
| sůl
| olej na smažení
Postup přípravy receptu Bažant s ořechy:
Část slaniny nakrájejte na špalíčky. Bažanty prošpikujte slaninou. Osolte je opepřete. Zbylou slaninu pokrájejte na kostičky. V pekáčku rozehřejte olej a orestujte na něm na kostičky slaninu. Přidejte bažanty a ze všech stran orestujte. Opečené bažanty podlijte vínem, pomerančovou šťávou a trochou vody. Přidejte ořechy nasekané na malé kousky a pomerančovou kůru nakrájenou na proužky. Pekáček vložte do předem vyhřáté trouby. Pečte při 190 °C cca 60 minut. Když je maso téměř měkké, bažanty naporcujte a vraťte zpět do pekáčku. Přidejte k nim oloupané měsíčky ze zbylého pomeranče a dopečte doměkka.
Podávejte s pečenými bramborami nebo kroketami.
Fotky receptu Bažant s ořechy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!