Postup přípravy receptu Bažant s rozmarýnem:
Bažanta opláchneme, spaříme vroucí vodou na povrchu i uvnitř. Necháme okapat, pak bažanta nasolíme. Dovnitř vložíme rozmarýn. Plátky slaniny položíme na prsa a připíchneme jehlami na závitky. Zbylou slaninu nakrájíme nadrobno, zpěníme v kastrolu a maso a bažanta na ní opečeme.
Podlijeme horkou vodou, přidáme sůl a koření a pečeme. Během pečení poléváme vypečenou šťávou. Když je bažant upečený, tak z něj vyndáme rozmarýn, maso nastříháme nůžkami na díly a upravíme do mísy a přiklopíme, aby nevychladl. Vypečenou šťávu přecedíme, přidáme máslo, prohřejeme. Podáváme ji zvlášť.
Jako přílohu servírujeme vařené brambory, krokety nebo lehký bramborový salát.