1 bažant
| 5 lžic sádla
| 1 cibule
| 4 lžičky sladké mleté papriky
| kmín
| dle potřeby voda (vývar)
| 1 kg brambor
| 2 mrkve
| 10 lžic rajčatového protlaku
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Bažantí guláš:
Na 5 lžících sádla osmažíme dozlatova drobně pokrájenou větší cibuli, vmícháme 4 lžičky sladké mleté papriky, špetku kmínu, krátce zasmažíme a rychle podlijeme trochou vody nebo vývaru a přivedeme k varu. Jednoho bažanta pokrájíme na větší kousky, přidáme k dušené cibulce a dusíme při občasném podlévání téměř doměkka. Pak přidáme dobrých půl kilogramu brambor pokrájených na kostky, klidně i více, dvě na kolečka pokrájené mrkve, 10 lžic rajčatového protlaku nebo několik spařených a pokrájených rajčat a vše dusíme doměkka za občasného podlévání vodou nebo vývarem. Přidáme sůl a pepř a podáváme.
Fotky receptu Bažantí guláš:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!