Postup přípravy receptu Benátské mušličky domácího Sýkory:
Mušličky či jiné těstoviny zajímavějšího tvaru uvaříme podle návodu na sáčku, ale dáváme pozor, abychom je nepřevařili (mohou být trochu tužší). Do vřící vody také dáme masox. Mraženou zeleninu, případně směs nadrobno nakrájené čerstvé zeleniny osolíme a uvaříme nejraději na pařáčku, na kterém ohříváme knedlíky (zachovají se vitaminy) během 15-20 minut.
Na horkém tuku osmahneme šunku, salám či maso nakrájené na nudličky, podlijeme trochou masoxového vývaru a přidáme oloupané žampióny nakrájené na menší plátky. Dusíme zhruba 8-10 minut.
Do kastrolu, remosky nebo větší zapékací misky (vymazaných máslem a vysypaných strouhankou) dáme promíchané uvařené těstoviny, zeleninu, šunku či maso, žampióny, část nastrouhaného sýra a všechno koření. Zbytek nastrouhaného sýra dáme navrch. Pokud děláme v troubě, dáme do středně vyhřáté trouby a prudce a krátce v ní zapečeme - mělo by stačit tak dlouho, dokud se sýr nerozteče po povrchu.
Obkládáme zeleninou podle svých možností.
Jídlo je zdravé a málo tučné.