Použité suroviny receptu Beránek ze sněhových pusinek:
3 bílky
| 200 g krupicového cukru
| 100 g moučkového cukru
| 20 g čokoládové polevy
Postup přípravy receptu Beránek ze sněhových pusinek:
Bílky šleháme 5 minut s polovinou dávky krupicového cukru v horké vodní lázni. Pak je z vodní lázně vyjmeme, přidáme zbytek krupicového cukru a vyšleháme je na pevný sníh. Nakonec lehce vmícháme moučkový cukr.
Plech vyložíme pečicím papírem a tužkou si na něm vyznačíme obrys beránka. Připravenou bílkovou hmotou naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou. Na papír nejdříve nastříkáme bílkové pusinky ve tvaru tělíčka beránka. Potom uděláme hlavičku a nohy.
Plech s beránkem vložíme do předehřáté trouby a sušíme při 120 °C asi 50 minut. Po vysušení necháme beránka vychladnout. Hlavičku beránka nakonec vymalujeme rozpuštěnou čokoládou.
Fotky receptu Beránek ze sněhových pusinek:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!