Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 15 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Bernaise :
200 ml bílého vinného octa
| 200 ml bílého vína nebo vermutu
| 2 lžíce posekaných lístků estragonu
| 2 malé na jemno posekané hnědé šalotky
| 1 velký žloutek
| 5 lžic másla
| sůl a kayenský pepř
Postup přípravy receptu Bernaise :
Přivést ocet, víno, 1 lžíci estragonu a šalotky do varu a povařit vše po 5 min. (zredukovat). Odstavit a nechat trochu zchladnout. Do mixeru vložit zchladlou směs, přidat žloutek a mixovat vše po 30 sekund. Při běžícím motoru pomalinku přidávat rozpuštěné horké máslo. Nakonec přidat zbylý estragon a mixovat jenom po pár sekund navíc. Je-li omáčka příliš hustá, lze přidat lžíci vína. Omáčka se hodí např. k různým steakům a jinému masu, včetně ryb.
Fotky receptu Bernaise :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!