120 g cukru krupice
| 50 g čokoládové polevy
| 2 bílky
| 2 lžíce nasekaných pistáciových oříšků
| 1 kakaový prášek
| 120 g cukru moučka na krém
| 100 g změklého másla
| 150 ml mléka
| 1/2 sáčku vanilkového podinku
| 2 lžíce kakaa
Postup přípravy receptu Bezé rohlíčky:
Z bílků ušleháme sníh a po lžicích do něj důkladně zašleháme cukr, aby byl sníh lesklý a tuhý. Naplníme jím zdobicí sáček s rovným koncem a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme tvary rohlíčků. Musí jich být sudý počet, budeme spojovat 2 rohlíčky k sobě. Plech vložíme do vyhřáté trouby předehřáté na 100 stupňů Celsia a sušíme asi 90 až 120 minut. Pak necháme bezé v zavřené vyhřáté troubě vychladnout. Uvaříme pudink a necháme vychladnout, pak do něj našleháme cukr, máslo a kakao. Krém uložíme na 30 minut do ledničky. Čokoládový krém nastříkáme zdobně na hladkou část poloviny rohlíčků a přitlačíme zbylé rohlíčky. Povrch přelejeme rozehřátou čokoládovou polevou a posypeme pistáciemi.
Fotky receptu Bezé rohlíčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!