![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
5. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Mrkev s máslovou glazurou: Položte mrkev na prkénko užším koncem doprava (jste-li praváci) a tak čtyři centimetry od špičky řízněte ve 45stupňovém úhlu. Pak mrkev otočte asi o čtvrt otáčky směrem k sobě a krájejte ve stejném úh ... …více»
|
![]() |
5. 02. 2008 Vaječná jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Francouzská omeleta: Pánvičku rozehřejte na středním plameni. Vejce vyklepněte do misky a prošlehejte vidličkou, ale jen tak, aby se spojila. Do pánve vhoďte jeden kousek másla. Mělo by se zpěnit a šumět, ale nikoli zhněd ... …více»
|
![]() |
5. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelené fazolky s česnekem a mátou: Fazolky vsypte do vařící vody a povařte jen pět až šest minut, aby zůstaly křehké. Vlijte na cedník a rychle ochlaďte pod tekoucí studenou vodou – tím si zachovají krásně zelenou barvu. Nechte je dost ... …více»
|
![]() |
5. 02. 2008 Zeleninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Bílý chřest: Chřest uvařte doměkka v osolené vodě (asi 10–12 minut, podle velikosti a síly stonků). Chléb mezitím nakrájejte na kostičky.
Oddělte zhruba 120 g másla; rozpusťte ho na pánvičce a nechte pomalu ... . ... …více»
|
![]() |
5. 02. 2008 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rajské fondue z kraje Valais: V hrnci na fondue nechte rozpustit sýr (pokud chcete nejdřív zkusit klasiku bez rajčat, vytřete nádobu česnekem). Nádobu nevymazávejte tukem, sýr je dost tučný sám o sobě.
Postupně k rozpuštěnému sý ... …více»
|
![]() |
5. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fajitas se zeleninou: Ve velké pánvi rozehřejeme olej. Přidáme cibuli a česnek a opékáme je za občasného zamíchání zhruba 5 minut doměkka. Potom vmícháme zelenou a červenou papriku, chilli papričky a koriandr a směs za obč ... …více»
|
![]() |
5. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tortilly s dýňovou náplní: Z kukuřičné mouky, 100 ml vody a soli si připravíme tuhé těsto. Vyválíme tenké placky, které opečeme nasucho z obou stran na pánvi. Dýni oloupeme a nakrájíme na nudličky. V míse smícháme sójovou omáč ... …více»
|
![]() |
5. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Babylonská věž: Šalotku nakrájíme na kostičky. Kůru limetky nastrouháme nahrubo a šťávu vymačkáme. Koriandr nasekáme nadrobno, smícháme se šalotkou, šťávou z limetky a pepřem. Rajčata nakrájíme na tenké plátky. Avoká ... …více»
|
![]() |
5. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pchali : Listy špenátu velmi pečlivě opláchněte pod tekoucí vodou – je to důležité zvlášť v místech, kde jsou listy srostlé do svazečků.
Vložte listy do velkého kastrolu, zalijte mírně osolenou vodou, uveďte ... …více»
|
![]() |
5. 02. 2008 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Česnekové těstoviny : Těstoviny uvaříme. V hluboké pánvi zahřejeme olej a dozlatova osmahneme nadrobno nakrájený česnek a papričku. Opečené je odstraníme z oleje, do kterého ihned vložíme okapané těstoviny. Osolíme, opepří ... …více»
|