![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
26. 01. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ragú ze seitanu se žampiony: Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli s nasekaným česnekem, přidáme seitan nakrájený na kostky, mírně osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran. Pak je trochu podlijeme vývarem a dusíme asi 15 mi ... …více»
|
![]() |
26. 01. 2008 Luštěninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Fazolový prejt s mořskou řasou: Fazole večer namočíme a ráno je uvaříme s trochou řasy doměkka. Celer nastrouháme, osmahneme ho na oleji, přidáme posekanou cibuli, česnek, pak vsypeme uvařené fazole, ochutíme... ... ... ... …více»
|
![]() |
26. 01. 2008 Pizza Žádné hodnocení
Příprava receptu Pissaladiere: ZADĚLEJTE TĚSTO. Mouku, sůl a droždí dejte do mísy. Přilijte vodu i olej a vymíchejte vláčné těsto. Vyklopte ho na lehce pomoučený povrch a hněťte pět minut, dokud není pružné... ... …více»
|
![]() |
26. 01. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rizoto pod grilem: V hrnci či pekáčku (který lze vložit do trouby) rozpalte 2 lžíce oleje. Vsypte cukety a opékejte je asi 3 až 5 minut, dokud lehce nezezlátnou. Pomocí nejlépe děrované ploché vařečky je vyjměte z nádob ... …více»
|
![]() |
26. 01. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapékaný fenykl s černými olivami: Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 stupňů.
Z fenyklu odkrojte spodní část se zbytkem kořínků a odstraňte vrchní zahnědlé části. Zbylé křehké řapíky naloupejte pomocí škrabky na brambory ... …více»
|
![]() |
26. 01. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brambory s fetou a oreganem: Ve větším hrnci uveďte do varu vodu, osolte ji a vsypte brambory; pokud nejsou zhruba stejně velké, překrájejte je, aby se uvařily za stejnou dobu. Vařte asi dvanáct minut – než je scedíte, raději zku ... …více»
|
![]() |
26. 01. 2008 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu V pánvi zapečené lasagně: Lazagně uvaříme v nadbytku osolené vody podle návodu na balíčku,aby byly,,al dante".Potom je slijeme,zchladíme pod tekoucí vodou a necháme odkapat.Listy lasagní rozložíme vedle sebe na utěrku.Ci ... …více»
|
![]() |
26. 01. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tofu uzené s pórkem : Pórek podélně rozkrojíme, šikmo pokrájíme na proužky, osmahneme na oleji. Přidáme na kostičky nakrájené uzené tofu, prohřejeme a zalijeme směsí vody, sojové omáčky a maizeny. Krátce povaříme. Podáváme ... …více»
|
![]() |
26. 01. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapečené česnekové brambory: Předehřejte troubu – elektrickou na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.
Brambory dejte do pekáčku a do mezer mezi nimi vložte nevyloupané stroužky česneku. Poklaďte brambory kousky másla, osolte a opepř ... …více»
|
![]() |
26. 01. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Knedlíčky s pórem: Těsto zapracujeme podle návodu, dáme na pomoučený vál, rozválíme a nakrájíme na čtverce. Očištěnou cibuli a pór na drobno nakrájíme, osmažíme na oleji, osolíme, přidáme nasekanoun nať a necháme vychla ... …více»
|