![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
26. 01. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramboráky po indicku: Předehřejte troubu na 200°C. Z brambor vymačkejte v utěrce co nejvíc tekutiny. Poté je vsypte do mísy.
Kari minutku nasucho opražte na pánvi, úžasně se tím zvýrazní jeho vůně. Přidejte k ... …více»
|
![]() |
26. 01. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vlnité nudle s jarní zeleninou: Olej rozehřejte na pánvi a poté do něj vsypte slaninu. Za občasného míchání ji smažte asi minutu, aby se tuk vyškvařil.
Přidejte zeleninu (všechnu), česnek nakrájený na plátky a jarní cibulky. Smažte ... …více»
|
![]() |
26. 01. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zlatá rýže: Troubu předehřejte na 190 °C (elektrickou), 170 °C (horkovzdušnou). V hrnci, který lze i s pokličkou vložit do trouby, osmahněte na oleji cibulku, přisypte koření a rýži a promíchá ... …více»
|
![]() |
26. 01. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapečené smetanové brambory: Troubu předehřejte na 160 °C. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Zapékací misku vymažte máslem, vyložte vrstvou brambor, osolte, opepřete, postrouhejte muškátovým oříškem a zalijte troch ... …více»
|
![]() |
26. 01. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tortilla s mozzarellou a rajčaty: V kastrolu nebo ve velké silnostěnné pánvi, kterou můžete dát do trouby, rozehřejte olej a vsypte do ní kolečka brambor tak, aby byla stejnoměrně rozložená. Do vajec vidličkou zašlehejte sůl a pepř po ... …více»
|
![]() |
26. 01. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapečené kapustičky v krémové omáčce: Předehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Kapustičky, překrájené na poloviny, vsypte do velkého hrnce s vařící osolenou vodou a krátce (zhruba čtyři minuty) je povařte ... …více»
|
![]() |
26. 01. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Mladé kedlubny s pikantní citronovou omáčkou: Kedlubny oloupeme a nakrájíme každou asi na 8 dílků. Pak je podusíme na kousku másla, pokud nezměknout a vyndáme. Do vývaru, který nám zbyl po kedlubnách, přilijeme asi 2 šálky mléka, do kterých ... ... …více»
|
![]() |
26. 01. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kedlubny na víně: Na drobně nakrájené slanině a kmínu dusíme kedlubny nakrájené na nudličky. Jablko, brambor a kousek tvrdého chleba rozstrouháme, přimícháme ke kedlubnám a vše zalijeme bílým vínem. Osolíme, přikyselím ... …více»
|
![]() |
26. 01. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dušený celer: Celer oloupáme, omyjeme a nakrájíme každý celer na 3 řezy. Vložíme na větší teflonovou pánev, zalijeme vodou a vaříme. Po 3 minutách vyndáme na misku a necháme osušit. Přemístíme na ohnivzdornou ... ... …více»
|
![]() |
26. 01. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapékaný celer : Celer očistíme, omyjeme a nakrájíme na dlouhé hranolky, které povaříme v hrnci 15 minut v osolené vodě. Mrkev také očistíme a nakrájíme na nudličky. Spolu s cibulí podusíme na pánvi na oleji. Papriku ... …více»
|