![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
28. 01. 2008 Zeleninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Caponata : Lilky nakrájíme na kostičky cca 2 cm veliké, solíme a odložíme na půl hodiny. Cibuli nakrájíme, osmažíme a vložíme do hrnce ve které budeme chytat caponatu. Na pánvi doplníme olej a osmahneme lilek. P ... …více»
|
![]() |
28. 01. 2008 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cuketové nudle: Těstoviny připravíme podle návodu a 4 minuty před koncem varu přidáme na nudličky nakrájenou mrkev a cuketu. Mezitím opražíme na másle oříšky a zalijeme vývarem. Přidáme sýr a pomerančovou šťávu. Omáč ... …více»
|
![]() |
28. 01. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborák zapečený ve vajíčku: Na teflonovou pánev, na rozpálený olej, dáme péci bramborové těsto. Okraj pánve necháme volný asi na 4 cm a když bramborák na jedné straně opečený obracíme, zalijeme jej rozšlehanými vejci. Doprostřed ... …více»
|
![]() |
28. 01. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborová omeleta s rajčaty: Na oleji osmažíme do zlatova na kolečka nakrájenou bramboru, osolíme, zalijeme rozkvedlanými vejci, přidáme pažitku jemně usekanou a upečeme jako omeletu. Pak přidáme na kolečka nakrájená ... ... …více»
|
![]() |
28. 01. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapečené cibulové brambory: Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Rozdělíme je na 3 díly. Vymažeme dobře pekáček nebo REMOSKU a klademe první vrstvu brambor, osolíme, opepříme, posypeme strouhaným česnekem a pokapeme asi 1 l ... …více»
|
![]() |
28. 01. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Babiččiny střapaté knedlíky: Do mouky nastrouháme syrové brambory, osolíme a teplou až horkou vodou zaděláme hustší těsto. Pak vykrajujeme lžíci malé nočky a vaříme v osolené vodě 5 minut. Nabíráme cedníkem, klademe ihned na talí ... …více»
|
![]() |
28. 01. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Domácí bramborové knedlíky: Brambory nastrouháme na hrubším struhadle, přidáme přísady a vypracujeme vláčné těsto. Utvoříme 4 knedlíky o průměru 6 cm. Ihned vaříme v nesolené vroucí vodě 20 minut. ... ... …více»
|
![]() |
28. 01. 2008 Bramborová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Dánské brambory: Brambory uvaříme, scedíme a necháme osušit. Pak prolisujeme a přidáme máslo a vejce. Našleháme, opepříme a osolíme. Pak vložíme bramborovou kaši do sáčku, který používáme na ozdobu dortů, ... ... …více»
|
![]() |
28. 01. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Gratinované brambůrky: Brambory oloupeme, nakrájíme na velmi tenká kolečka (2 mm)a předvaříme - postačí cca 3 minuty.
Do vymazané zapékací mísy postupně dáme: vrstvu brambor, posypeme strouhaným sýrem, vrstva brambor, sýr ... …více»
|
![]() |
28. 01. 2008 Zeleninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Dušený patison : Patison omyjeme, oloupeme, překrojíme podélně na půl, vydloubneme měkkou dřeň s peckami. Patison nakrájíme na kousky, vložíme do hrnce, osolíme, přidáme nasekaný na drobno česnek, podlijeme 3 lžícemi ... …více»
|