![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
3. 12. 2007 Rýžová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rýže plněná hrachem a sýrem: Rýži uvaříme ve 4 dl slané vody, podusíme ve zvláštní nádobce ve slané vroucí vodě hrách, který jsme nechali předem namáčet. Uvařenou rýži smícháme s půlkou nasekané rýže.
Do pekáčku nasypeme strouh ... …více»
|
![]() |
3. 12. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brambory zapečené se sojovým granulátem: V hrnci přivedeme k varu litr osolené vody, přisypeme granulát a bez pokličky vaříme 15 minut. Zcedíme, případně vymačkáme přebytečnou vodu. Na másle zpěníme cibuli, přidáme granulát a osmažíme. Oloup ... …více»
|
![]() |
3. 12. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborové placičky zapečené se sýrem: Dobře vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme vejce a podle potřeby mouku. Osolíme, opepříme a zaprášíme čerstvě strouhaným muškátovým oříškem. Ručně uhněteme těsto. Z n ... …více»
|
![]() |
3. 12. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Celer po francouzsku se sýrem: Plátky celeru uvařte s trochou mléka. Posypte sýrem. Ve vodní lázni rozšlehejte kousek másla, přidejte smetanu, trochu odvaru z celeru a žloutky, sůl a pepř. Ochuťte citr. šťávou. Omáčku nalijte na ce ... …více»
|
![]() |
3. 12. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tvarohové bramborové pirohy: Tvaroh rozmícháme s vejcem, solí a drobně nakrájenou cibulkou. Brambory nastrouháme a osolíme. Do dlaně nabereme hrst brambor, vymačkáme přebytečnou vodu (ne úplně, ať to zas není suché), z brambor na ... …více»
|
![]() |
3. 12. 2007 Bramborová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Bramborové dukáty: Brambory ve slupce dobře omyjeme (nejlépe kartáčkem) a osušíme. Nakrájíme je na kolečka silná cca 1 cm a naskládáme těsně vedle sebe na plech. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme do zezlátnutí ... …více»
|
![]() |
3. 12. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborová hnízda: Syrové brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle na delší nudličky.Vložíme na rozpálený tuk, opečeme a potom osolíme, opepříme a můžeme dát i trochu kmínu.
Opékáme dozlatova. Při obracení s ... …více»
|
![]() |
3. 12. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapékaný celer se sýrem: Plátky celeru osmažte na rozpáleném máslem. Podlijte vývarem, osolte, opepřete a přidejte sekanou šunku. Duste asi 15 min. Zapékací mísu vymažte másle, vlože do ní celer a zasypejete sýrem. Celer se s ... …více»
|
![]() |
3. 12. 2007 Zeleninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Pastináková kaše: Pastinák a ostatní zeleninu nakrájejte na malé kousky. Vše poduste s malým množstvím vody. Zasypte moukou a dovařte s vývarem, osolte a zavaře malým množstvím rýže. ... ... …více»
|
![]() |
3. 12. 2007 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Houby jako šneci: Očistit houby a odříznout nožičky. Oprat petrželku a na jemno posekat. V malé misce smíchat vidličkou rozetřené máslo s utřeným česnekem a trochou soli, šalotkou a petrželkou. Nechat stát v teple asi ... …více»
|