![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
3. 12. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hospodské bramborové šlupky: Kartáčkem vydrbat brambory. Usušit. Pomastit polovinou oleje, dát do trouby a péct asi 50 min. Nechat vystydnout. Nařezat brambory na 6 měsičků podélce. Opatrně vydlabat dužinu tak, aby šlupky zůstaly ... …více»
|
![]() |
3. 12. 2007 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Houby zapečené se smetanou a sýrem : Nadrobno nakrájenou cibulku zpěníme na másle, přidáme na větší kousky nakrájené houby, opepříme, maličko okmínujeme. Dusíme skoro doměkka, necháme vydusit vodu, aby byla směs hodně hustá. Mezitím si p ... …více»
|
![]() |
3. 12. 2007 Bramborová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Grenadýr marš Jura : Uvaříme hrnec oškrábaných brambor. Pak je rozmačkáme a necháme trochu odpařit. Zvlášť uvaříme půl hrnce dlouhých širokých nudlí v přiměřeně slané vodě. Na pánvi na sádle osmažíme 5 velkých nakrájených ... …více»
|
![]() |
2. 12. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Smažené pastiňákové noky: Pastiňák nakrájejte na kousky a uduste. Pak je prolisujte, osolte, opepřete, přidejte vejce a zahustěte strouhankou. Lžičkou nabírejte pastiňákové nočky, obalte je ve strouhance a usmažte na tuku. ... …více»
|
![]() |
2. 12. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Smažená petrželová nať: Opranou petrželovou nať osolíme a obalíme v trojobalu a smažíme do zlatova. ... ... …více»
|
![]() |
2. 12. 2007 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Veselá hrachová pánev: Předem namočený hrách uvaříme. Mezitím nakrájíme na kousky rajče, na plátky jarní cibulku i s natí, oloupeme česnek a nakrájíme ho na plátky. Na pánvi rozpálíme olivový olej a krátce na něm orestujeme ... …více»
|
![]() |
2. 12. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brandenburské puffer : Brambory nastrouháme na hrubém struhadle a osušíme utěrkou, přimícháme strouhaný sýr (nebo tvaroh), vejce a na drobno nakrájenou slaninu, osolíme a tvarujeme placky rovnou na pánev na rozpálené sádlo. ... …více»
|
![]() |
2. 12. 2007 Vaječná jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Volská oka speciál : Nakrájíme česnek na drobno, cibuli na kroužky, nivu a rajčata na plátky. Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek, přidáme plátky rajčat, opepříme je a zakapeme worchesterem či sojovkou. Poklademe plát ... …více»
|
![]() |
2. 12. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Osvěžující rizoto: K uvařené celozrnné rýži přidáme nadrobno nakrájené žampiony, jemně podušená rajčata, nadrobno nasekanou jarní cibulku, petrželku a sezamový olej. Ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem a ihned pod ... …více»
|
![]() |
2. 12. 2007 Zeleninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Kaše z vodnice: Vodnici nakrájíme na malé kousky a dusíme ji na másle s pepřem, solí, cibulí a mlékem. Když je měkká, tak ji rozmixujeme a přidáme 2 žloutky. ... ... …více»
|