1 hrnek loupaného půleněho žlutého hrachu
| 1 velké rajče
| 1 jarní cibulka s natí
| 2 velké stroužky česneku
| 1 pl olivového oleje
| bílý pepř, sůl
Postup přípravy receptu Veselá hrachová pánev:
Předem namočený hrách uvaříme. Mezitím nakrájíme na kousky rajče, na plátky jarní cibulku i s natí, oloupeme česnek a nakrájíme ho na plátky. Na pánvi rozpálíme olivový olej a krátce na něm orestujeme česnek nakrájený na plátky. Poté přidáme rajčata nakrájená na kousky a mladou jarní cibulku nakrájenou na plátky. Přidáme uvařený a okapaný hrách, osolíme, opeříme bílým pepřem a krátce prohřejeme.
Obměna: místo žlutého hrachu lze přidat červenou čočku nebo cizrnu.
Příloha: celozrnný chléb nebo těstoviny.
Fotky receptu Veselá hrachová pánev:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!