![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
2. 12. 2007 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jogurtové fazole: Fazole uvaříme v osolené vodě do měkka, zcedíme a přidáme nakrájená rajčata a cibule, klíčenou čočku, olej a zalejeme jogurtem. Jogurtové fazole necháme chvilku odležet. ... ... ... …více»
|
![]() |
2. 12. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vaječná brokolice: Cibuli zpěníme na másle, přidáme drobně pokrájenou brokolici, špetku soli a dusíme. Měkkou brokolici zalejeme rozšlehanými vejci s petřelkou a za stálého míchání necháme srazit. Vaječnou brokolici pod ... …více»
|
![]() |
2. 12. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelné flíčky: Na sádle opražíme cukr na karamel a zalijeme ho trochou vody. Přidáme drobně nastrouhané zelí, sůl a přikryté dusíme do měkka. Během dušení občas promícháme. Do podušeného zelí zamícháme flíčky, kt .. ... …více»
|
![]() |
2. 12. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Knedla s vajíčkem nasladko: Knedlu /knedlík/ pokrájíme na kostečky a malinko posmažíme na oleji a zalijeme rozmíchanými vejci. Knedlík s vajíčkem posmažíme a podáváme na talíři posypané cukrem. ... …více»
|
![]() |
2. 12. 2007 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hermelín v pivním těstíčku: Nejdříve si připravíme těstíčko: vejce rozšleháme, přisolíme, přidáme mouku a postupně zašleháváme mléko a pivo. Těstíčko musí být tužší, takže podle potřeby přidáváme mouku. Hermelín rozřízneme na po ... …více»
|
![]() |
2. 12. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vegetariánské kari s cizrnou, rajčaty a špenátovými lístky : Cizrnu z konzervy raději ještě pokaždé propláchneme na sítu, občas bývá v rosolovité šťávě a také samotná cizrna chutná lépe. Vždycky z ní ještě vybereme případná černá zrnka, to zabere jen tak dvě vt ... …více»
|
![]() |
2. 12. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brambory s cizrnou : Cizrnu namočíme přes noc do vody. Potom ji uvaříme s bobkovým listem. Správně uvařená cizrna se dá snadno rozmáčknout mezi dvěma prsty. Na oleji osmahneme koření a restujeme v něm brambory do zlatova ... …více»
|
![]() |
2. 12. 2007 Zeleninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Hummus s omáčkou tahini : Namočíme cizrnu přes noc. Scedíme, zalijeme čistou vodou a zvolna vaříme do změknutí asi 1 hodinu. Scedíme. Dáme stranou vrchovatou lžíci cizrny na pozdější dekoraci a rozmačkáme nebo rozemeleme zbyte ... …více»
|
![]() |
2. 12. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Arabská kaše : Cizrnu namočíme do studené vody, přes noc ji necháme nabobtnat a na druhý den uvaříme doměkka. Musí být celý čas pod vodou, jinak nezměkne. Když bude hotová, odebereme asi 8 lžic. Pak přimícháme další ... …více»
|
![]() |
2. 12. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapékaná zelenina v cizrnovém těstě: Zeleninu nakrájíme na kostky asi 1-2 cm. Připravíme si čons a smícháme ho s cizrnovou moukou, solí a vodou, tím se vytvoří řídké těsto, kterým zalijeme zeleninu. tuto směs nalijeme na plech nebo do re ... …více»
|