![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
30. 11. 2007 Houbová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Houbová pochoutka v listovém těstě: Na prkénku rozválíme na troše polohrubé mouky listové těsto na obdélník 30 x 40 cm. V míse promícháme mleté maso, nakrájenou cibuli, koření, 2 celá vejce, strouhanku a podušené houby. Do dvou... ... ... …více»
|
![]() |
30. 11. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Halušky s hlávkovým zelím: Hlávkové zelí pokrájíme na nudličky, vložíme do hrnce, podlijeme asi 0,5 dcl vody, přidáme máslo a osolíme. Přikryjeme pokličkou a zvolna dusíme, dokud... ... …více»
|
![]() |
30. 11. 2007 Bramborová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Uhlířina s houskovými a bramborovými knedlíky: Brambory oloupeme pokrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě do měkka. Knedlíky nakrájíme na kostičky, prohřejeme na sádle, přimícháme k bramborám a pokrm omastíme... ... …více»
|
![]() |
30. 11. 2007 Těstovinová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Řecké těstoviny se třemi druhy sýrů: Testoviny uvaříme do poloměkka (aby nebyly moc měkké a rozvařené), sýry nastrouháme na hrubém struhadle a vmícháme do lehce schladlých těstovin (v horkých se... ... …více»
|
![]() |
30. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Paprikový lusk se zeleninovou směsí: Paprikové lusky omyjeme a dáme na pánev se zpěněnou cibulí, přidáme pokrájený česnek, pórek, osolíme a dusíme pod pokličkou až jsou lusky měkké a prasknou. Přidáme nakrájená rajčata... ... …více»
|
![]() |
30. 11. 2007 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dušené okurky s houbami: Oloupané okurky rozkrojíme podélně na půlky. Malou lžičkou vyškrábneme semena a nakrájíme na kostičky. Na polovině dávky oleje zpěníme drobně pokrájenou cibuli, zasypeme... ... …více»
|
![]() |
30. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Chřest na pomeranči: V misce smícháme všechny přísady kromě chřestu. Dobře je promícháme, přidáme chřest, dobře ho pokryjeme směsí a necháme v lednici marinovat alespoň dvě hodiny. Občas obrátíme... ... …více»
|
![]() |
30. 11. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dušený celer se smetanou: Očištěný celer oloupeme, pokrájíme na kostky a v kastrole dusíme na tuku, občas podlijeme vodou nebo vývarem. Měkký celer osolíme, zaprášíme moukou, zalijeme ho smetanou... ... …více»
|
![]() |
30. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fazolky a mrkev na sójovém mléce: Očištěnou mrkev uvaříme do měkka v jemně osolené vodě, vyjmeme a nakrájíme na proužky. Očištěné fazolky nakrájíme také na proužky, vsypeme do osolené vařící vody a dusíme do měkka. Pak je scedíme a ne ... …více»
|
![]() |
30. 11. 2007 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tarhoně (těstovinové strouhání): Na rozehřáté sádlo vložíme tarhoně a upražíme je dorůžova za častého zamícháni. Tarhoně se nesměji pražit na otevřeném ohni, protože se připalují. Poté vmícháme drobně... ... …více»
|