![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
19. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hellmann´s fit tip vegetariánská pochoutka: Zeleninu nakrájíme na plátky nebo kostky, opečeme a dochutíme provensálským kořením. Šmakouna, kterého jsme si předem naložili do koření a bylinek, opečeme a dekorujeme na grilovanou zeleninu. Přidáme ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Květák zapečený s vejci a s rajčaty: Nudle uvaříme v osolené vodě doměkka a scedíme. Z tuku a z mouky připravíme jíšku, zalijeme vodou z květáku. našleháme, osolíme, okořeníme a povaříme. Vymazanou ohnivzdornou misku vysypeme strouhankou ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čušky: Papriky opečeme v troubě nebo na pánvi po všech stranách dohněda. Opečené dáváme do hrnce s pokličkou zapařit. Po chvíli je postupně vybíráme, od stopky oloupeme slupku a celé dáváme na vyhřátou mísu. ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelné tolárky se zeleninou: Kysané zelí necháme na sítu důkladně okapat. Brambory oloupeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme. Opereme pažitku a najemno ji usekáme. Potom smícháme brambory s okapaným zelím, pažitkou a žloutkem, doch ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zeleninová sekaná pečeně: V malém množství vody uvaříme zeleninu. V troše vody namočíme housky, pak je vymačkáme, přidáme vejce, koření podle chuti, sádlo a uvařenou nakrájenou zeleninu. Vše zamícháme a zahustíme strouhankou. ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Salát z pečené cukety: 500 g mladých cuket nakrájíme na kostičky a plátky. Mladé neloupeme. Opečeme je krátce na 2 lžících oleje spolu s pálivou papričkou. Tu pak odstraníme. K opečeným cuketám přidáme 1 cibuli drobně nakrá ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Mangoldové závitky zapečené se sýrem: Máte na zahrádce tuhle skvělou zeleninu, kterou můžete sklízet od jara do pozdního podzimu? Pochází z východního Středomoří a byla známa už v antice. Mnohem více ji oceňují v západní Evropě, Středomoř ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pórek po švýcarsku: Očištěný pórek nakrájíme na 1 cm tlusté špalíčky, osmahneme na tuku, přidáme sůl, nadrobno rozsekaný česnek, pepř, maličko podlijeme a udusíme do poloměkka. Zapékací misku vymažeme máslem a na dno sr ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Celerové medailónky: Celer nastrouháme nahrubo a promícháme s citrónovou šťávou. Potom přidáváme postupně jednotlivé suroviny kromě strouhanky a másla a zpracujeme na těsto. Dvěma lžícemi, které držíme proti sobě, naberem ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vegetariánský řízek: Hlávku kapusty zbavíme velkých listu, které si uschováme na závitky. Vzniklou hlávku rozkrojíme na čtvrtky. Vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme do poloměkka. Dáme dobře okapat a pak je ještě osuš ... …více»
|