![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
19. 11. 2007 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Parmezánové žampiony: U očištěných a omytých žampiónů oddělíme hlavičky, které oloupeme. Nadrobno nakrájenou cibulku osmažíme na tuku do zlatova, přidáme na kostičky nakrájené nožičky žampiónů, sůl, pepř a dusíme do měkka. ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brokolice zapékaná v lístkovém těstě: Vyválíme těsto tak, aby zakrylo celý povrch zapékací pánve Crisp a přečnívalo přes její okraj do výšky. Těsto propícháme a napůl upečeme při funkci Crisp, 4-5 min. Rozmraženou brokolici nakrájenou na ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Květák po srbsku : Očištěný vypraný květák uvařme ve slané vodě doměkka, vyndáme na teplý talíř, polijeme olivovým olejem a pokapeme citrónovou šťávou. Podáváme s chlebem. ... ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Černý kořen smažený v těstíčku: Očištěný černý kořen nakrájíme na plátky, vložíme do kastrolu
s rozpuštěným máslem, osolíme a podusíme se sekanou petrželovou natí. Dušené plátky černého kořene pak necháme oschnout a obalíme v připr ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kapusta zapečená se smetanou: Kapustu očistíme, vypereme, rozkrojíme na polovinu, vložíme do vařící osolené vody a vaříme, až kapusta změkne. Pak dáme a necháme okapat na sítu. Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhano ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Lilek pečený se sýrem: Lilek upečeme vcelku v troubě, za stálého otáčení. Hotový je měkký a slupka je černá, ale není spálená. Ještě horký lilek oloupeme, pod tekoucí vodou opláchneme, položíme na prkénko a mírně utěrkou p ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Smažený lilek (Rumunsko): Lilky opereme i se slupkou nakrájíme na plátky silné asi jeden centimetr, osolíme a necháme uležet. Z vajec, mléka mouky připravíme těstíčko, osolme, pak plátky lilku osušíme, obalíme v hladké mouce a ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Paprikové lusky po rumunsku: Paprikové lusky spaříme v horké osolené vodě, vychladíme a necháme odkapat. Na jedné třetině oleje osmahneme očištěnou nadrobno nakrájenou cibuli do růžova, zalijeme rozmíchanými vejci, osolíme, opepř ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Celer s čerstvými hříbky: Celer očistíme, nakrájíme na silnější plátky a uvaříme v co nejmenším množství osolené vody do poloměkka. Vyjmeme z vody a na sítu necháme odkapat. Cibuli jemně nakrájíme a podusíme na sádle, zapráším ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vařená cibule: Cibuli oloupeme a dáme vařit do většího množství osolené vody. Pak ji vyjmeme, necháme odkapat, rozpůlíme, osolíme, opepříme, posypeme sekanou petrželkou, zakapeme olejem a podáváme s chlebem.
... ... …více»
|