![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
19. 11. 2007 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bílé fazole po bulharsku: Den předem namočíme fazole. Ve vodě, ve které se máčely, je dáme vařit. Jakmile fazole vystoupí na povrch, vodu slijeme a zalijeme znovu horkou vodou a vaříme do měkka. Cibuli jemně nakrájíme a slabě ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fazolové lusky po bulharsku: Fazole zbavíme vláken, v polovině překrojíme a dáme do přiměřeně velkého kastrolu, přidáme olej, jemně nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájená rajčata, zaprášíme paprikou, přidáme drobně rozsekaný kop ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Plněný lilek (Jugoslávie): Lilky oloupeme (bude asi 30 % odpadu), v půli napřič překrojíme a povaříme v osolené vodě až změknou. Pak u jednotlivých kusů vydlabeme středy. Vymícháme 80 g másla, přidáme brynzu, smetanový sýr a s ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Chřest vařený s máslem: Chřest připravujeme vždy čerstvý. Před přípravou chřest očistíme tak, že malým ostrým nožíkem seřízneme povrchní slupku, opláchneme pod tekoucí vodou a z očištěných chřestů, asi po deseti kusech, sva ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Lilek po athénsku: Lilek nakrájíme na plátky a podusíme na oleji s rajčaty nakrájenými na kolečka. Osolíme, opepříme a když je lilek měkký, posypeme jej strouhaným sýrem. Podáváme jako přílohu k dušené drůbeži nebo jehn ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Chřest s koprovou šlehačkou: Brambory i se slupkou vaříme asi 25 minut doměkka. Slijeme vodu a oloupeme je. Oloupeme chřest a odkrojíme konce a stonky svážeme. Do 2 l vody přidáme 2 lžíce citrónové šťávy, cukr a máslo. Vložíme ch ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Smažené papriky: Papriky po délce rozřízneme a v osolené vodě povaříme doměkka. Mezitím si uděláme těstíčko: z bílků ušleháme sníh (tuhý), lehce do něj vmícháme žloutky, mouku a jemně nastrouhaný sýr. Papriky namočíme ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brambory s kysaným zelím: Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme. Nakrájenou cibuli opražíme na trošce oleje, přidáme zelí a na proužky nakrájené papriky, osolíme, opepříme a podusíme asi 20 minut. Oloupané brambory zprudka ore ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brokolice s rajčaty a sýrem: Brokolici rozdělíme na menší růžičky, košťál odkrojíme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Brokolici vsypeme do vroucí osolené vody, uvaříme téměř doměkka, scedíme a necháme okapat. Rajčata ponoříme na 1 ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Mrkev v alobalu: Očištěnou, na plátky nakrájenou mrkev osolíme, dáme na kousek fólie alobalu, polijeme 1-2 lžícemi vody, navrch položíme čerstvé máslo a pečlivě zabalíme. Balíček položíme na plech nebo na mřížku do tr ... …více»
|