![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
27. 10. 2007 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Opečenky z kolínek: Z mléka, mouky, žloutků, soli, pepře a utřeného česneku vymícháme řidší těstíčko. Vmícháme nasekané uvařené těstoviny a sníh ze 4 bílků. Z hmoty tvarujeme placičky a smažíme na oleji. Usmažené potřeme ... …více»
|
![]() |
27. 10. 2007 Domácí pekárna
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Grahamky : Vypracujeme těsto jako na buchty a bez kynutí tvoříme lžičkou bochánky na plech vyložený papírem na pečení.
Ihned pečeme v hodně vyhřáté troubě cca 20 min.
V původním receptu je 1/2 l vody, ale dala ... …více»
|
![]() |
27. 10. 2007 Domácí pekárna
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Křupavé domácí rohlíčky : Z droždí, cukru a mléka si připravíme kvásek. Mouku se sádlem a solí vypracujeme na vláčné kynuté těsto. Rozdělíme si ho na dvě poloviny, které vyválíme na dva kruhy. Ty rádýlkem rodělíme na 8 dílků ( ... …více»
|
![]() |
27. 10. 2007 Rýžová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rýžový pilaf (pilafi me maniraria): Na dvou lžících másla osmahneme cibuli dozlatova. Přidáme polovinu česneku, petrželku, tymián a rýži a 1 minutu povaříme. Přilijeme vývar a víno, přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a 20 minut dusí ... …více»
|
![]() |
27. 10. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zeleninová směs : Zeleninu nakrájíme na kousky dlouhé asi 3 cm, cibuli nakrájíme na kolečka. Nádobu s olejem přistavíme na středně silný olej, vložíme cibuli, slabě osmažíme, přidáme zeleninu a dusíme dozlatova. Pak př ... …více»
|
![]() |
27. 10. 2007 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fasole plaki (gigantes plaki) : Fazole namočíme a nabobtnalé vaříme bez soli. Jakmile začnou měknout, osolíme je, přidáme na větší kostky nakrájenou cibuli, mrkev, celer a olej. Po dovaření je musí vázat přiměřeně hustá omáčka. ... ... …více»
|
![]() |
27. 10. 2007 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Slovenské houbové knedlíky : V rendlíku nebo hluboké pánvi rozpálíme sádlo, na něm zpěníme drobně nakrájenou cibuli a rozsekanou zelenou petržel, k tomu přidáme na kostičky rozkrájené žemle (housky), do křupava je osmažíme a nech ... …více»
|
![]() |
27. 10. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pastýřský giveč : Do studeného tuku s malým množstvím vody a soli vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a podusíme. Přidáme nadrobno nakrájené papriky, podusíme, přidáme rajčata a znovu podusíme. Položíme na plech. Vyrovn ... …více»
|
![]() |
27. 10. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Špenátové rizoto: Jemně posekaný špenát dáme do rozehřátého oleje s utřeným česnekem. Přidáme rýži, 2/3 strouhaného sýra a část nakrájené petrželové natě. Osolíme, promícháme, zalejeme zeleninovým vývarem a dusíme tak ... …více»
|
![]() |
27. 10. 2007 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Žampiony v bramborovém těstíčku : Brambory opereme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a uvaříme do měkka. Mezitiím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na drobné kostičky. Opereme, osušíme a jemně nakrájíme petrželku. V pánvi rozpálíme olej a ... …více»
|