![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
26. 10. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pusinky z brambor: Uvařené brambory oloupeme, najemno nastrouháme, smícháme s máslem, žloutky, najemno nastrouhaným sýrem a strouhaným muškátovým oříškem. Tuto směs dáme do sáčku a oz ... …více»
|
![]() |
26. 10. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bengálské brambory: Oloupané brambory nakrájíme na kostky, podusíme je na másle do poloměkka, přidáme hrášek, kokos a pod pokličkou na mírném plameni dusíme asi 10 minut. Osolíme, při ... …více»
|
![]() |
26. 10. 2007 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Těstoviny se žampionovou směsí: Těstoviny uvaříme podle návodu v dostatečném množství osolené vody. Měkké propláchneme teplou vodou, abychom vyplavili škrob, a potom scedíme. Hned je promastíme lžící másla, aby se neslepovaly.
Zele ... …více»
|
![]() |
26. 10. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborovo - mrkvová pánev: Na másle osmahneme na tenké plátky nakrájenou mrkev a po chvilce k ní přidáme i dvou milimetrové plátky brambor a pokrájenou jarní cibulku. Zalijeme mlékem ... …více»
|
![]() |
25. 10. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Lilek s rajčaty a sýrem: Neoloupaný lilek nakrájíme na plátky, osolíme a necháme 30 minut takzvaně vypotit. Pak ho opláchneme, osušíme papírovým ubrouskem nebo utěrkou a nakrájíme na kostky. Osmahneme je po obou stranách n .. ... …více»
|
![]() |
25. 10. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Špenátové závitky s rýží: Špenát propláchneme a spaříme slanou vroucí vodou. Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme na oleji zesklovatět. Přidáme k ní rýži, dva hrnky vody a necháme vařit na mírném ohni. Do uvařené rýže přidáme n ... …více»
|
![]() |
25. 10. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapékaný květák se sójou: Z oleje a ze sójové mouky uděláme jíšku, tu zředíme sójovým mlékem, necháme chvíli povařit a vmícháme žloutek a sůl. Nalijeme na uvařený a na růžičky rozebraný květák, který jsme nakladli do vymaštěné ... …více»
|
![]() |
25. 10. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapečená tykev : Dužinu nakrájíme na tyčinky dlouhé asi 15 cm a silné jako prst. Povaříme 5 minut ve slané vodě. Potom tykev scedíme a naskládáme do máslem vymazané mělké zapékací mísy. Zalijeme smetanou smíchanou ... ... …více»
|
![]() |
25. 10. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Špenát se sýrem : Na oleji osmahneme cibulku dozlatova. Přidáme česnek nasekaný na plátky, osmahneme, přidáme špenátový protlak, pepř a pod pokličkou dusíme. Pak přidáme nastrouhanou nivu, zalijeme smetanou a odstavíme ... …více»
|
![]() |
25. 10. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Savojské brambory: Mléko rozšleháme s vejci, strouhaným sýrem, solí a kořením. Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na tenké plátky a urovnáme do máslem vymazané nákypové formy. Vše zalijeme připraveným mlékem a upečem ... …více»
|