![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
29. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Palačinky se salátovou náplní:
Salát opereme, očistíme a rozebereme na listy. Papriku omyjeme, očistíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli a česnek oloupeme, posekáme, popřípadě prolisujeme a smícháme s jogurtem, smetanou, octem, . ... …více»
|
![]() |
29. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pikantní kukuřičné klasy: Větší hrnec naplníme do poloviny vodou, uvedeme k varu, přidáme kukuřici, zmírníme oheň a vaříme do změknutí. Poté kukuřici vybereme a necháme okapat. Ve větší míse smícháme máslo, koriandr, protlak a ... …více»
|
![]() |
29. 08. 2008 Rýžová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rizotto po venkovsku: Kapustu omyjeme a rozdělíme na listy, které prsty roztrháme na menší kousky. Celer oloupeme a nakrájíme nadrobno, mrkev oškrábeme a nakrájíme na kousky, rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a . ... …více»
|
![]() |
29. 08. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brambory na slanině se sýrem: Brambory nakrájíme na nudličky. Nadrobno nakrájenou slaninu a cibuli zpěníme, přidáme brambory a sůl, koření, promícháme, zastříkneme horkou vodou, vložíme do předehřáté trouby a za občasného promíchá ... …více»
|
![]() |
29. 08. 2008 Luštěninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Velkolepé řecké fazole: Namočit fazole do druhého dne do vody (nebo alespoň na 4 hodiny).
Slít fazole, vložit je do hrnce a zalít je dostatečným množstvím studené vody. Přivést je do varu na prudkém ohni. Snížit teplotu a ... …více»
|
![]() |
29. 08. 2008 Luštěninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Dušené černé fazole se slaninou: Fazole zalijte studenou vodou a nechte přes noc nabobtnat. Před přípravou sceďte, dejte do kastrolu a zalijte čerstvou vodou. Přiveďte do varu a vařte zprudka 10 minut. Sceďte.
Předehřejte troubu. . ... …více»
|
![]() |
29. 08. 2008 Luštěninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Pikantní fazolový hrnec: Na oleji opečeme klobásu nakrájenou na kolečka. Přidáme cibuli na půl kolečka. Papriku na nudličky. Vyklopíme fazole, dochutíme solí, pepřem, chilli, kečupem, podlijeme trochou piva. Podáváme s chle . ... …více»
|
![]() |
29. 08. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hrachová kaše neboli Větrná Hůrka: Dobře omytý a přebraný hrách namočíme přes noc. Ve stejné vodě ho druhý den uvaříme a potom prolisujeme. Z tuku a mouky usmažíme jíšku. Zalijeme ji mlékem, povaříme, osolíme a vmícháme prolisovaný h . ... …více»
|
![]() |
29. 08. 2008 Luštěninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Fazole rychle hotové pro milovníky pálivých jídel: Papriku nakrájíme na proužky, česnek na drobné kousíčky, klobásku na tenké plátky. Rozehřejeme olej, přidáme papriku, chvíli restujeme, pak klobásku a nakonec přidáme česnek, jen lehce proženeme a h . ... …více»
|
![]() |
29. 08. 2008 Houbová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Marinovaná hlíva ústřičná: Papriku(-y) vložíme do trouby rozpálené na 180°C a pečeme půl hodiny. V polovině pečení obrátíme. Mezitím pokrájíme hlívu na 2-3 cm proužky, vložíme do malého množství osolené a sojovkou zakápnuté vař ... …více»
|