![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
14. 07. 2008 Vaječná jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nakládaná vejce v kořenitém nálevu: Do hrnce dáme vodu a víno, vložíme dobře oprané bylinky, celý pepř, nové koření, zázvor, uvedeme do varu a 10 minut povaříme.
Uvařená oloupaná vejce narovnáme do dekorativní vysoké sklenice, kterou l ... …více»
|
![]() |
14. 07. 2008 Bramborová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Čertovy brambory: Rozehřejeme olej na pánvi, osmahneme maso, přidáme sůl, pepř. Přidáme drcená rajčata a 2 min. podusíme. Přidáme kečup, chilli a ještě 2 min. dusíme. Nakrájíme na kolečka brambory, cibuli a česnek. Do ... …více»
|
![]() |
14. 07. 2008 Bramborová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Bramborák s olomouckými tvarůžky: Na hrubém a jemně slzičkovém struhadle brambory nastrouháme, přidáme kysanou smetanu, promícháme, osolíme, přidáme pepř, mletý kmín - nešetříme, v soli utřený česnek, majoránku, žloutky, řádně promích ... …více»
|
![]() |
14. 07. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Berlínské bramborové placky: Brambory nastrouháme, osušíme na utěrce a vložíme do mísy společně s nastrouhaným sýrem, nebo tvarohem, vejci, slaninou a ochutíme trochou soli.
Vytvarujeme menší placky, které smažíme na horkém sádl ... …více»
|
![]() |
14. 07. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Plněná masitá rajčata: Rajčata omyjeme, osušíme a příčně rozpůlíme. Lžičkou vydlabeme dužinu a semena, jemně nakrájíme a vložíme do mísy.
Olivy rozpůlíme a odpeckujeme. Česnek oloupeme, pažitku opereme a osušíme. Vše nadro ... …více»
|
![]() |
14. 07. 2008 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Švýcarské sýrové fondue: Oloupeme stroužek česneku a vytřeme jím caquelon nebo kotlík. Oba druhy sýrů nastrouháme nebo nakrouháme. S vinem a citronovou šťávou necháme v kotlíku za stálého míchání rozpustit. Ve studené vodě ... …více»
|
![]() |
14. 07. 2008 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pikantní sýrové fondue: Potřít vnitřek Fondue keramické nádoby rozkrojeným česnekem. Postavit nádobu na oheň, nalít do ni mléko a přivést ho do varu. Vložit dovnitř sýr smíchaný s moukou a na pomalém ohni zahřívat sýrovou sm ... …více»
|
![]() |
14. 07. 2008 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Originální švýcarské fondue: Caquelon (nádobu na Fondue) vytřeme stroužkem česneku a nasypeme do něj nastrouhaný sýr Tilsiter, přidáme škrobovou moučku, bílé víno, citronovou šťávu a vše zamícháme. Postavíme na plotnu a při střed ... …více»
|
![]() |
14. 07. 2008 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fondue s modrou plísní: Dejte mléko a tvaroh do kotlíku a rozšlehejte ručním elektrickým mixérem na krémovou jemnou hmotu. Fondue kotlík dejte na malý plamen a postupně vmíchejte všechen plísňový sýr. Pokračujte v míchání do ... …více»
|
![]() |
14. 07. 2008 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fondue z kozího sýra: Brambory:
omýt, neloupat, zabalit do proužku slaniny spolu s jedním bobkovým listem a narovnat na plech (na pečící papír nejlépe). Strčit do trouby a péct při asi 200 st. Celsia, dokud není slanina k ... …více»
|