![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
3. 06. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brambory pečené v alobalu : Oloupané (nebo dobře omyté se slupkou) brambory opláchneme studenou vodou, podélně rozřízneme, mírně vyhloubíme, naplníme směsí másla, soli, muškátového květu a pažitky, opět spojíme a dobře zabalíme ... …více»
|
![]() |
3. 06. 2008 Bramborová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Bylinkový bramborák: Syrové brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Necháme je okapat, vmícháme mléko, vejce, sůl, pepř, cibulku, kopr, pažitku, petrželku a několik lístků meduňky. Na pánvičce potom smažíme n ... …více»
|
![]() |
3. 06. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fazole s kysaným mlékem: Fazole si předem namočíme. V téže vodě je druhý den přivedeme k varu. Pak je slijeme, fazole zalijeme horkou čistou vodou a uvaříme doměkka. Scezený vývar nevyléváme. Můžeme jej použít třeba na polé . ... …více»
|
![]() |
3. 06. 2008 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Smažené syrečkové prstíky: Tvarůžkové tyčinky obalíme plátkem anglické slaniny. Obalíme jako řízek dvakrát v trojobalu a smažíme v rozpáleném tuku. ... ... …více»
|
![]() |
3. 06. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborová pečenice s žampióny: Na tuku zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme na plátky nakrájené žampiony, vydusíme do tuku, přidáme vařené brambory nakrájené na plátky, sůl, pepř, vše lehce promícháme, vložíme do pekáčku vymazaného ... …více»
|
![]() |
3. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Špenátové karbanátky s rýží: Uvařený špenát pokrájeme a smícháme s uvařenou rýží, vejci, mletou paprikou, pepřem, solí a strouhankou. Ze směsi tvarujte karbanátky. Smažíme na oleji po obou stranách. Příloha: bramborová kaše. ... …více»
|
![]() |
3. 06. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborový závin se sýrem: Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme je a propasírujeme. Během vaření brambor si oloupeme cibuli a nasekáme ji najemno. Sýr nastrouháme.
Smícháme s moukou, solí, vejcem a olejem a vypracujeme těst ... …více»
|
![]() |
3. 06. 2008 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapékané olomoucké jehly: Olomoucké tyčinky obalíme každou kolečkem měkkého salámu. Takto zabalené tyčinky položíme na zesklovatělou cibulku a ze všech stran opečeme. Když se začíná sýr tavit, zalijeme rozkvedlanými vejci, nas ... …více»
|
![]() |
3. 06. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zdravý špíz: Žampiónům odkrojíme nožičky a hlavičky očistíme. Malou cuketu nakrájíme na kolečka. Na špejle nebo jehly napichujeme střídavě cukety a žampióny a střídáme je s malými rajčátky. Bylinky pokrájíme a smí ... …více»
|
![]() |
3. 06. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Asijská čočka: Čočku přebereme, zalijeme vodou a necháme do druhého dne odstát.
Bramboru oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
Druhý den ji propláchneme, dáme do čisté vody a přivedeme k varu. Přidáme kosti ... …více»
|