![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
25. 04. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sójové placky s česnekem: Uvařené sójové boby rozmixujeme, brambory oloupeme, nastrouháme a vymačkáme z nich šťávu. Vše smícháme, přidáme utřený česnek, sůl, pepř a kmín (můžeme přidat ještě trochu celozrnné mouky). Z těsta tv ... …více»
|
![]() |
25. 04. 2008 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapékaný ovčí sýr z Bulharska: Troubu máme rozpálenou na 220 stupňů, máslem vytřeme zapékací formičky, rozdrobený sýr rozdělíme do 4 mističek, přidáme kousky rajčat, polovinu zbylého másla a pečeme asi 8 až 10 minut. Vejce smícháme ... …více»
|
![]() |
25. 04. 2008 Bramborová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Lokše z Hontu: Ze všech přísad zpracujeme těsto, z něj mokrýma rukama vytvarujeme placky asi 1 cm silné. Pečeme na moukou posypaném plechu a podáváme s kyselým mlékem. ... ... …více»
|
![]() |
25. 04. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborový prejt: Syrové brambory oloupeme, nastrouháme a přidáme mouku, ochutíme majoránkou, solí, drceným česnekem a jemně nakrájenou cibulí, zamícháme a pečeme na vymaštěném titanovém rendlíku v troubě dočervena. . ... …více»
|
![]() |
25. 04. 2008 Vaječná jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vejce s pikantní ředkvičkovou omáčkou: Vejce rozkrojte na čtyři části a dejte je na talíř. Ostatní ingredience smíchejte a směsí přelijte vejce. Nechte odpočinout třicet minut před podáváním. Podávejte k masům a rybám.
... ... …více»
|
![]() |
25. 04. 2008 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hermelín s jahodovým pyré: 1. Jahody omyjeme a osušíme. 500 g jahod rozmixujeme najemno, smícháme s želírovacím cukrem a necháme prosladit.
2. Zbylé jahody nakrájíme na malé kousky, vmícháme do pyré a uložíme do lednice, nejmé ... …více»
|
![]() |
25. 04. 2008 Luštěninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Dušený hrášek s bramborem: Uvařte brambory a pokrájejte je na plátky. Na středním ohni zahřejte lžíci olivového oleje a nechte zesklovatět kolečka cibule. Přidejte hrášek, vývar a snítku rozmarýnu a pět minut vařte. Vsypte bram ... …více»
|
![]() |
25. 04. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapečená dýně hokkaido s česnekem a kozím sýrem: Všechny přísady kromě dýně (nebo cuket) rozmixujeme. Dýni rozkrojíme, vydlabeme semínka a nakrájíme na půlměsíčky asi ½ cm tlusté. (Cukety jen podélně rozkrojíme, pokud nám připadají dlouhé, ... …více»
|
![]() |
25. 04. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kroupová pochoutka: Na kapce olivového oleje zesklovatíme cibulku, přidáme fazole bez nálevu, rajčata naopak i se šťávou (přidala jsem i pár sušených rajčat), no a pak už jen kroupy, sůl, kari koření a česnek pokrájený n ... …více»
|
![]() |
25. 04. 2008 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Flíčky s raným zelím: Rané zelí nakrájíme na nudličky a podusíme s troškou vody, přidáme lžíci másla, sůl, pepř a na konci nasekaný kopr (poměrně hodně, třeba celý svazek) a lžíci citronové šťávy, krátce podusíme – maximál ... …více»
|