![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
27. 04. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Horký kotlík: Čočku namočíme na několik hodin. Uvaříme ve stejné vodě spolu s houbami a bobkovými listy. Ve větším hrnci rozvaříme kostičky slaniny a kořenové zeleniny, kysané zelí, opepříme a mírně osmahneme. Zali ... …více»
|
![]() |
27. 04. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brambory na kari s kapustou: Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, rozebrané kapustové listy očistíme, vykrojíme žebra a nakrájíme na nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli a česnek nasekáme. V ... …více»
|
![]() |
27. 04. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Macek: Syrové brambory nastrouháme, osolíme, okořeníme, promícháme se škvarky, kostkami rohlíku a moukou. Opékáme placičky. ... ... …více»
|
![]() |
27. 04. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Venkovské kukuřičné jídlo: Vodu přivedeme k varu a vložíme brambory, cibuli, česnek a celer. Když začne voda znovu vřít, přidáme koření a polévkovou kostku a vaříme asi 20 minut pod pokličkou. Necháme trochu vychladnout, strano ... …více»
|
![]() |
27. 04. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vojta: Cibuli zpěníme na tuku, přidáme houby, osolíme, okmínujeme a podusíme. Nudle uvaříme a promícháme s houbami. Okořeníme česnekem a ve vymaštěném pekáči zapečeme. ... ... …více»
|
![]() |
27. 04. 2008 Sýrová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Pašeráci: Sýr balíme do plátků slaniny a zabalíme do alobalu. Krátce zapečeme a podáváme teplé v alobalu k bílému vínu. ... ... …více»
|
![]() |
27. 04. 2008 Houbová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Rizoto z hlívy: V osolené vodě uvaříme rýži, scedíme, na másle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou a dochutíme pepřem a solí. Asi 10 minut dusíme. Pak smícháme s rýží a na talíři posypeme ... …více»
|
![]() |
26. 04. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapečené celerové topinky: Celery oloupeme, nakrájíme na plátky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Šunku umeleme a vyšleháme s vejcem a strouhankou. Ochutíme solí a pepřem a vmícháme sekanou bazalku. Plech vymažeme olejem a rozl ... …více»
|
![]() |
26. 04. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sladko-kyselý tempeh: 1) Kombu namočit v hrnci na 1 hodinu.
2) Jestliže je tempeh zmražený, nechat před spotřebou rozmrazit.
3) Tempeh nakrájet na 1 cm tlusté trojúhelníčky (4 x 7,5 cm).
4) Olej zahřát ve f ... …více»
|
![]() |
26. 04. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelí z dýně Hokaido: Zlehka orestujeme 2 až 3 cibule, přidáme asi 40 dkg na kostičky nakrájené dýně, dále asi 25 dkg nakrájeného sladkého zelí, vše mírně osolíme mořskou solí, přidáme drcený kmín a zalijeme vodou. Vaříme ... …více»
|